Peder Olausson VD Rotakorn och Peter Rodriguez vice VD

Rotakorn

Rotakorn är en av marknadens mest erfarna distributörer av elektronikkomponenter, och hjälper kunder över hela världen att få tag på olika komponenter. Förutom vanlig distribution så är en av företagets styrkor att fixa komponenter som har slutat tillverkas och att snabbt kunna leverera dem till kunden.

-Vi har miljontals komponenter och är märkesobundna så länge det är standard, säger Rotakorns VD Peder Olausson. Under de 27 år som vi jobbat i branschen så har vi byggt upp en rad olika nätverk och jobbar med många olika leverantörer.

Huvudkontor och lager ligger i Åtvidaberg.

-Åtvidaberg har det mesta man kan önska sig, det är lugnt och tryggt här på orten. Det är också nära till större städer som Linköping och Stockholm, säger Peder.

-Vi trivs bra i våra lokaler. Det är både en häftig miljö, kul och fräscht, förklarar företagets vice VD Peter Rodriguez. Vi är glada över vårt kontor och tycker det är roligt när vi får besök, att kunna visa upp den här häftiga miljön som andas gammal svensk industrihistoria.

-Relationen till fastighetsägaren, kommunen, är också bra. Vi har möjlighet till påverkan och flexibilitet av lokalerna. Att logistiken fungerar är också viktigt. Vi har stora volymer och ett speciellt upplägg för upphämtning med tider som passar oss. Att driva företag i Åtvidaberg tycker jag bara är en fördel eftersom många känner varandra, säger Peter.

Fakta

Rotakorns lokalyta i Facetten
Cirka 3 800 kvm
Antal artikelnummer
25 000
Antal komponenter
Miljontals
Antal anställda
20 st (varav 11 i Åtvidaberg, resterande 9 i USA, Kina, Finland, Polen, Tyskland och Indien)
Webbplats
www.rotakorn.se